Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Ανακοινώσεις

Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη

Γρίπη..Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας σας υπενθυμίζουμε οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης έναντι της εποχικής γρίπης:

  • Η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης εμφανίζεται στα μέσα φθινοπώρου, αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο και κορυφώνεται Φεβρουάριο - Μάρτιο.
  • Η γρίπη είναι λοίμωξη του αναπνευστικού και μεταδίδεται εύκολα, κυρίως με το βήχα και το φτέρνισμα, μέσω των σταγονιδίων.
  • Εκδηλώνεται με πυρετό, ρίγος, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα, μυαλγίες, πονοκέφαλο και αίσθημα κόπωσης (πιο σπάνια παρατηρούνται εμετοί ή και διάρροιες).
  • Η διάρκεια της νόσησης είναι περίπου μία(1) εβδομάδα κατά την οποία ο ασθενής πρέπει να παραμένει κατ΄ οίκον.

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στις σχολικές μονάδες που αφορά στη διαχείριση κρουσμάτων της εποχικής γρίπης. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται για την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης συστήνονται τα ακόλουθα:

 

Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης οφείλουν να παραμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

 

Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Δελτίο Τύπου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ

 

Νέα Αλικαρνασσός, 9 Νοεμβρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το βράδυ της  Πέμπτης 18 Οκτωβρίου  2018 και ενώ το σχολείο βρισκόταν σε κατάληψη από τους μαθητές, αστυνομικοί  μπήκαν στο χώρο του σχολείου, και, αφού πραγματοποίησαν "τυπικό έλεγχο" προσήγαγαν στη ΓΑΔΗ ανήλικο μαθητή μας και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του 15μελούς, χωρίς καμιά ενημέρωση των κηδεμόνων του. Ο σκοπός της προσαγωγής του, όπως του αναφέρθηκε, ήταν  να δώσει κατάθεση σχετικά με επεισόδια που είχαν λάβει χώρα το ίδιο βράδυ κοντά στο σχολείο από εξωσχολικούς που ουδεμία σχέση είχαν με τους μαθητές και την κινητοποίησή τους. Νωρίτερα το ίδιο βράδυ περίοικος, ο οποίος είχε καλέσει την αστυνομία για τα παραπάνω επεισόδια, μπήκε με βία στην αυλή του σχολείου και προσπάθησε να εκφοβίσει τους μαθητές, ο οποίος μάλιστα όπως μαρτυρούν οι ίδιοι έκανε απόπειρα χειροδικίας προς μαθητή.

Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, ο σύλλογος διδασκόντων του γυμνασίου δηλώνει την αντίθεση του σε κάθε πράξη που παραβιάζει τα νόμιμα δικαιώματα των μαθητών μας και ποινικοποιεί κάθε ενέργεια συλλογικής διεκδίκησης. Πράξεις οι οποίες προκαλούν εκφοβισμό και διαταράσσουν το κλίμα του σχολείου που αποτελεί χώρο όπου η δημοκρατία οφείλει να γίνεται βίωμα είναι τουλάχιστον καταδικαστέες από οποιονδήποτε και αν γίνονται. Γι’ αυτό ως σύλλογος διδασκόντων  θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι του παιδαγωγικού μας έργου να παίρνουμε θέση απέναντι σε τέτοιες ενέργειες, να προστατεύουμε τα δικαιώματα των μαθητών μας και να διαφυλάσσουμε ως συλλογικό όργανο την ομαλή λειτουργία  του χώρου εργασίας μας που αποτελεί χώρο εκπαίδευσης και δημοκρατίας.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος