Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Agios NikolaosΤην Παρασκευή 20 Απριλίου η πρώτη τάξη του σχολείου μας οργάνωσε μία εκδρομή στον Άγιο Νικόλαο, στην Ελούντα και στην Ιεράπετρα.
Αρχικά επισκεφτήκαμε την Ελούντα. Η Ελούντα είναι μια παραθαλάσσια πόλη που παρουσιάζει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Κάνοντας βόλτα μέσα στην πόλη συναντήσαμε πολλά τουριστικά μαγαζιά με παραδοσιακά, κρητικά προϊόντα και σουβενίρ, ταβέρνες και εστιατόρια. Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από λεωφορεία που μετέφεραν τουρίστες οι οποίοι είχαν έρθει από άλλες χώρες για να επισκεφθούν αυτήν την όμορφη πόλη. Σε πολύ μικρή απόσταση από την παραλία της Ελούντας μπορεί κανείς να διακρίνει απέναντι το μικρό νησί της Σπιναλόγκας η οποία στα παλαιότερα χρόνια φιλοξενούσε ανθρώπους που νοσούσαν από λέπρα. Τώρα το νησί είναι ακατοίκητο ωστόσο διατηρεί ακόμη την ομορφιά του και μπορείς να διακρίνεις κάποια μικρά σπίτια που σώζονται έως σήμερα. Εν συνέχεια μεταβήκαμε στην Ιεράπετρα. Η Ιεράπετρα είναι άλλη μια όμορφη πόλη του Νομού Λασιθίου. Έπειτα συναντήσαμε και εκεί πολλά μαγαζιά όμως η πόλη γενικά ήταν πιο ήσυχη. Κάναμε βόλτες στους δρόμους της Ιεράπετρας, εκεί φάγαμε και στη συνέχεια αναχωρήσαμε για τον Άγιο Νικόλαο. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλης είναι η λίμνη Βουλισμένη που βρίσκεται στο κέντρο της. Γύρω από αυτήν υπάρχουν πολλά μαγαζιά και καφετέριες. Εντυπωσιακές ήταν και οι πολλές σκάλες που υπάρχουν μέσα στην πόλη καθώς η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε λόφους. Αφού κάναμε και μια βόλτα παραθαλάσσια και είδαμε και το λιμάνι της πόλης με τις πολλές του βάρκες αναχωρήσαμε για το Ηράκλειο.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε και αν και ήμασταν όλοι κουρασμένοι ωστόσο είχαμε γεμίσει με έντονες αναμνήσεις και όμορφα συναισθήματα.

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος