Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Ο τόπος μας η Κρήτη

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

xeimerinosturismos

Για φέτος, η επέκταση του χειμερινού τουρισμού στο νησί μας είναι ζήτημα ημερών, καθώς από τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε πάνω από 50.000 επισκέπτες που θα αναζητήσουν χειμερινά προγράμματα και καταλύματα .
Επίσης, οικονομικά τουριστικά πακέτα που προσφέρουν γερμανικές εταιρίες σε συνεργασία με τα ελληνικά τουριστικά πρακτορεία θα συντελούν στην ομαλή μεταφορά και διαμονή των επισκεπτών, ενώ παράλληλα με φθηνά πακέτα θα εξυπηρετηθούν άτομα τρίτης ηλικίας. Κρήτη. Ένας ιδανικός χειμερινός προορισμός.

Σπιναλόγκα Το νησί των λεπρών

spinaloga to nisi ton lepronΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό νησί το οποίο κλείνει από τα βόρεια τον κόλπο της Ελούντας στην Επαρχία Μεραμπέλλου του νομού Λασιθίου Κρήτης. Οχυρώθηκε άριστα από τους Ενετούς, τόσο από κατασκευαστικής και αρχιτεκτονικής άποψης, όσο και από απόψεως αισθητικής του όλου τοπίου, που και σήμερα ακόμη διατηρεί την ομορφιά του. Ο Ενετός χαρτογράφος Βιντσέντσο Κορονέλλι υποστηρίζει πως η Σπιναλόγκα δεν ήταν πάντα νησί, αλλά ήταν φυσικά ενωμένη με την γειτονική χερσόνησο Κολοκύθα. Αναφέρει πως το 1526, οι Ενετοί κατέστρεψαν μέρος της χερσονήσου και δημιούργησαν το νησί. Λόγω της τοποθεσίας του το νησί ήταν ήδη οχυρωμένο από την αρχαιότητα προκειμένου να προστατευθεί η είσοδος στο λιμάνι της αρχαίας πόλης Όλους.

Περισσότερα...

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος