Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ «ΘΥΡΑΘΕΝ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ «ΘΥΡΑΘΕΝ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ «ΘΥΡΑΘΕΝ» - ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2017 είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Μουσείο Μουσικών οργάνων «Θύραθεν» στον Κρουσώνα Ηρακλείου. Για εμάς ήταν ένα έναυσμα για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας πάνω στα μουσικά όργανα και την ιστορία τους.

 

Το τοπίο στον Κρουσώνα ήταν μαγευτικό και ο καιρός πολύ καλός, στοιχεία που συντελούσαν στην ομαλή εξέλιξη της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης.

 

Μόλις φτάσαμε στο Μουσείο μείναμε άφωνοι από το θέαμα, ο χώρος του Μουσείου ήταν ένα γραφικό, παραδοσιακό πέτρινο σπίτι, σαν βγαλμένο από ταινία…

 

 

Όταν μπήκαμε στον χώρο του Μουσείου άλλη μία έκπληξη μας περίμενε: η έκθεση περιελάμβανε μουσικά όργανα από πολλές χώρες, τα οποία μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές και μας έκαναν να συγκινηθούμε και να νιώσουμε μια έκρηξη συναισθημάτων από το άκουσμά τους. Στο τέλος της επίσκεψης, οι υπεύθυνοι του Μουσείου μας είχαν ετοιμάσει ένα ρυθμικό παιγνίδι το οποίο μας έκανε να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε και να μάθουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρυθμός.

 

Αυτή η εκδρομή ήταν μια εκπληκτική εμπειρία ζωής!

 

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν τα τμήματα Γ1, Γ3, Γ4, Γ6 και οι καθηγητές κ. Κώστας Βαρβεράκης, κ. Μαριλή Σάρδη, κ. Μαρία Ξεκαρδάκη, κ. Μαρία Οικονομάκη και κ. Έλενα Ηλιοπούλου.

 

Συνημμένα αρχεία

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος