Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Επίσκεψη στην Έκθεση οργάνων Τροπικής Μουσικής

episkepsi stin ekthesi organon tropikis mousikis 01
Στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 τα Τμήματα Γ2 και Γ5 του Σχολείου μας, με την συνοδεία της κ. Μαρίας Οικονομάκη, κ. Άννας Ταχατάκη και κ. Έλενας Ηλιοπούλου, επισκεφθήκαμε την Έκθεση οργάνων Τροπικής Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

 

Τα μουσικά όργανα της έκθεσης ανήκουν στην προσωπική Συλλογή του Ross Daly ο οποίος τα έχει συγκεντρώσει κατά την διάρκεια των ταξιδιών του σε όλον τον κόσμο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μεσογείου, Μέση Ανατολή, Βαλκάνια, Ινδία, Αραβία και Αφρική. Είδαμε από κοντά και μάθαμε πληροφορίες για πάρα πολλά μουσικά όργανα που ήταν χωρισμένα κατά κατηγορία, νυκτά, μεμβρανόφωνα, αερόφωνα και χορδόφωνα με τόξο.

 

 

Μετά από την περιήγησή μας στην έκθεση, αναφερθήκαμε σε πληροφορίες σχετικά με τον Ναό της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου και την ιστορία του κτιρίου.

 

Στην συνέχεια περιηγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου κάνοντας στάση και διαβάζοντας πληροφορίες που είχαν βρει οι Μαθητές για την Κρήνη Μοροζίνι (Λεοντάρια), το κτίριο της Λότζια, το Μνημείο μαρτύρων 25ης Αυγούστου 1898, τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, το Πάρκο Θεοτοκόπουλου και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

 

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου απ’ όπου επιστρέψαμε στο Σχολείο.

 

 

Συνημμένα αρχεία

 

 

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος