Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Επισκέψεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ekpaideutiki ekdromi1Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, μαθητές του σχολείου μας, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο «Διαδρομές μέσα από το ιστορικό καλλιτεχνικό, κοινωνικό περιβάλλον του μεγάλου δημιουργού Δομήνικου Θεοτοκόπουλου», μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες, επισκέφτηκαν τη Βικελαία Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» και το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου.
Στη Βικελαία Βιβλιοθήκη ενημερώθηκαν σχετικά με την ιστορία της από τον κ. Σάββα Δημήτριο και ξεναγήθηκαν στους χώρους της στο ανακαινισμένο κτίριο «Αχτάρικα» από τον κ. Γρατσέα Στέφανο. Μέσα από ειδικά διαμορφωμένη τζαμαρία στο πάτωμα και σε τοίχο της βιβλιοθήκης παρατήρησαν μέρος του βενετσιάνικου υδραγωγείου και του αραβικού τείχους της πόλης. Κατόπιν επισκέφτηκαν την αίθουσα που φυλάσσονται τα αρχεία του Ηρακλείου όπου περιεργάστηκαν χειρόγραφα του τούρκικου αρχείου στην παλιά αραβική γραφή. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προξένησε έγγραφο του αποκτημένου σε μικροφίλμ βενετσιάνικου αρχείου που περιείχε το όνομα «Θεοτοκόπουλος».

Περισσότερα...

Επίσκεψη Κας Ελένης Πριοβόλου

Episkepsi Elenis PriovolouΤην Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, η διακεκριμένη συγγραφέας Eλένη Πριοβόλου μας έκανε την ύψιστη τιμή να επισκεφτεί το σχολείο μας και να μας δώσει την ευκαιρία να της απευθύνουμε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμα της και τη ζωή ενός συγγραφέα. Αρχικά, η πλειονότητα των μαθήτων ήταν γεμάτη περιέργεια και ανυπομονησία για την άφιξή της. Μόλις έφτασε στο σχολείο μας, όλοι έμειναν έκπληκτοι απο την προθυμία της συγγραφέως να μας μιλήσει για το έργο της και για τα βιβλία που έχει γράψει και την ιστορία πίσω από αυτά. Έπειτα, άρχισε ένας καταιγισμός ερωτήσεων από τους μαθητές, οι οποίοι προσπαθούσαν πυρετωδώς να αντλήσουν όσες περίσοτερες πληροφορίες μπορούσαν από την συγγραφέα για τη ζωή της και για την ανεξάντλητη πηγή των θεμάτων των βιβλίων της. Στο τέλος της επίσκεψης , η πασίγνωστη συγγραφέας έδωσε συμβουλές σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον τομέα της συγγραφής.

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος