Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Επισκέψεις

Επίσκεψη στην Έκθεση οργάνων Τροπικής Μουσικής

episkepsi stin ekthesi organon tropikis mousikis 01
Στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 τα Τμήματα Γ2 και Γ5 του Σχολείου μας, με την συνοδεία της κ. Μαρίας Οικονομάκη, κ. Άννας Ταχατάκη και κ. Έλενας Ηλιοπούλου, επισκεφθήκαμε την Έκθεση οργάνων Τροπικής Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

 

Τα μουσικά όργανα της έκθεσης ανήκουν στην προσωπική Συλλογή του Ross Daly ο οποίος τα έχει συγκεντρώσει κατά την διάρκεια των ταξιδιών του σε όλον τον κόσμο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μεσογείου, Μέση Ανατολή, Βαλκάνια, Ινδία, Αραβία και Αφρική. Είδαμε από κοντά και μάθαμε πληροφορίες για πάρα πολλά μουσικά όργανα που ήταν χωρισμένα κατά κατηγορία, νυκτά, μεμβρανόφωνα, αερόφωνα και χορδόφωνα με τόξο.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο κανάλι Creta Channel

ekpaideutiki episkepsi sto creta channelΤην Παρασκευή 17/03/2017 είχαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε στις εγκαταστάσεις του καναλιού CretaChannel.Εκεί μας υποδεχτήκαν με πολύ μεγάλη χαρά οι υπεύθυνοι ξενάγησης του καναλιού και έτσι αρχίσαμε ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο της τηλεόρασης. Στην αρχή επισκεφτήκαμε το studio του δελτίου ειδήσεων του καναλιού όπου είδαμε πώς στήνεται ένα δελτίο ειδήσεων. Έπειτα, πήγαμε στα υπόλοιπα studios όπου μαγνητοσκοπούνται πολλές ενδιαφέρουσες εκπομπές. Τελικά, καταλήξαμε στο control του καναλιού όπου μας έδειξαν πώς φτιάχνεται το πρόγραμμα του καναλιού όλο το 24ωρό.Εν κατακλείδι, αυτή η εκπαιδευτική επίσκεψη θα μείνει στο μυαλό μας ως μια μικρή εμπειρία στον κόσμο της τηλεόρασης.

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος