Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Επισκέψεις

Επίσκεψη Κας Ελένης Πριοβόλου

Episkepsi Elenis PriovolouΤην Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, η διακεκριμένη συγγραφέας Eλένη Πριοβόλου μας έκανε την ύψιστη τιμή να επισκεφτεί το σχολείο μας και να μας δώσει την ευκαιρία να της απευθύνουμε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμα της και τη ζωή ενός συγγραφέα. Αρχικά, η πλειονότητα των μαθήτων ήταν γεμάτη περιέργεια και ανυπομονησία για την άφιξή της. Μόλις έφτασε στο σχολείο μας, όλοι έμειναν έκπληκτοι απο την προθυμία της συγγραφέως να μας μιλήσει για το έργο της και για τα βιβλία που έχει γράψει και την ιστορία πίσω από αυτά. Έπειτα, άρχισε ένας καταιγισμός ερωτήσεων από τους μαθητές, οι οποίοι προσπαθούσαν πυρετωδώς να αντλήσουν όσες περίσοτερες πληροφορίες μπορούσαν από την συγγραφέα για τη ζωή της και για την ανεξάντλητη πηγή των θεμάτων των βιβλίων της. Στο τέλος της επίσκεψης , η πασίγνωστη συγγραφέας έδωσε συμβουλές σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον τομέα της συγγραφής.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ «ΘΥΡΑΘΕΝ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ «ΘΥΡΑΘΕΝ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ «ΘΥΡΑΘΕΝ» - ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2017 είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Μουσείο Μουσικών οργάνων «Θύραθεν» στον Κρουσώνα Ηρακλείου. Για εμάς ήταν ένα έναυσμα για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας πάνω στα μουσικά όργανα και την ιστορία τους.

 

Το τοπίο στον Κρουσώνα ήταν μαγευτικό και ο καιρός πολύ καλός, στοιχεία που συντελούσαν στην ομαλή εξέλιξη της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης.

 

Μόλις φτάσαμε στο Μουσείο μείναμε άφωνοι από το θέαμα, ο χώρος του Μουσείου ήταν ένα γραφικό, παραδοσιακό πέτρινο σπίτι, σαν βγαλμένο από ταινία…

Περισσότερα...

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος