Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Επισκέψεις

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο κανάλι Creta Channel

ekpaideutiki episkepsi sto creta channelΤην Παρασκευή 17/03/2017 είχαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε στις εγκαταστάσεις του καναλιού CretaChannel.Εκεί μας υποδεχτήκαν με πολύ μεγάλη χαρά οι υπεύθυνοι ξενάγησης του καναλιού και έτσι αρχίσαμε ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο της τηλεόρασης. Στην αρχή επισκεφτήκαμε το studio του δελτίου ειδήσεων του καναλιού όπου είδαμε πώς στήνεται ένα δελτίο ειδήσεων. Έπειτα, πήγαμε στα υπόλοιπα studios όπου μαγνητοσκοπούνται πολλές ενδιαφέρουσες εκπομπές. Τελικά, καταλήξαμε στο control του καναλιού όπου μας έδειξαν πώς φτιάχνεται το πρόγραμμα του καναλιού όλο το 24ωρό.Εν κατακλείδι, αυτή η εκπαιδευτική επίσκεψη θα μείνει στο μυαλό μας ως μια μικρή εμπειρία στον κόσμο της τηλεόρασης.

Εκδρομή στο Planet Crete

Της Βασιλείας Χαραλαμπάκη - Β6

Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Β΄ γυμνασίου, μας έδωσε τη δυνατότητα η καθηγήτριά μας Γιακουμάκη Κονδυλία, να κάνουμε μία εξαίρετη εκπαιδευτική εκδρομή στο Πλανητάριο Κρήτης στις 7 Μαρτίου 2017.

Planet Crete

Όταν φτάσαμε εκεί, μας ενημέρωσαν για ενδιαφέροντα πράγματα όπως τη γέννηση ενός αστεριού, το Ηλιακό σύστημα και το σύμπαν. Παράλληλα, μας έκαναν μία υπέροχη προβολή που μας εντυπωσίασε αρκετά και μας βοήθησε να καταλάβουμε περισσότερα για τα παραπάνω. Μάθαμε σημαντικά πράγματα για τον Ήλιο, για τους πλανήτες, τα αστέρια και για άλλα εντυπωσιακά στοιχεία που υπάρχουν στον ουρανό και δεν γνωρίζαμε πριν επισκεφτούμε το Πλανητάριο Κρήτης. Ζήσαμε μια αξέχαστη εμπειρία και περάσαμε καταπληκτικά!

Περισσότερα...

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος